Grappige sfeervolle kleurrijke hollandse vrolijke koeien .De koeienschilderijen zijn handgeschilderd en gesigneerd . Geschilderd in een kleurvol moderne hedendaagse figuratieve kunststijl. Vele kleuren spatten van het schilderij waarin de dieren koeien centraal staan soms afgebeeld samen met hun kalf. Leuke dierenschilderkunst .

uit 2016 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

KOE BERTHA MET FAMILIE

KOE BERTHA MET FAMILIE

2020

Kleurrijke hedendaags figuratief schilderij waarin de nieuwsgierige koe genaamd Bertha  met de familie  samen is . De grappige kalfjes op de voorgrond.

NIEUWSGIERIGE KOEIEN MET KALF

NIEUWSGIERIGE KOEIEN MET KALF

2020

Grappige nieuwsgierige kleurrijke koeien met kalf. Een hedendaags tafereel .Figuratief schilderij waarin de dieren de koe de hoodfrol vertolkt .

BLIJE KOE EN KALF

BLIJE KOE EN KALF

2019

Vier koeien op een rij met nog wat kalfjes erbij.Hedendaags  figuratief schilderij waarin de koe in the picture staat. Geschilderd in een kleurrijk palet . De dieren hebben het goed naar hun zin  "een vrolijke boel "

VROLIJKE SNUITERS KOE

VROLIJKE SNUITERS KOE

2019

Kleurrijke vrolijke snuiters deze koeien en hun kalf .Een hedendaagse  figuratief schilderij met grappige boerderijdieren .Gezelligheid aan de muur in de woon of  werkaccomedatie met dit kunstwerk .

AAIBARE KOE EN KALF

AAIBARE KOE EN KALF

2019

Mooie kleurrijke schilderkunst waarin de koe met haar kalf geportreteerd is in een gezellige vrolijke sfeer . De koe het herkenbare dier van Nederland en te aanschouwen in het mooie vlakke landschap. Altijd erg nieuwsgierig van aard en prachtig om te zien .Een hedendaags  figuratief schilderij .

Koe in Oostenrijk "Jodelahiti "

Koe in Oostenrijk "Jodelahiti "

2019

Een bonte gekleurde koeienfamilie in de sfeer van Oostenrijk .In klederdracht en Oostenrijkse sfeer.  De stier met koe en kalveren in een hedendaags figuratief schilderij waarin de koe en het kalf de aandacht trekken .

KOE EN KALF

KOE EN KALF

2018

Gezellig schilderij met vrolijk kleurenpalet waarin deze koeien en kalveren zijn geschilderd. Een mooi sfeervol hedendaags  tafereel .van deze dieren die flink nieuwsgierig en bij de pinken zijn. Mooi kunstwerk alj je van deze dieren houd en ze komen dan vast heel mooi uit als prachtige blikvanger in je homestyling . Geschilderd door Kunstenares Mir M.Kolkman van der Klip.

FAMILIE KOE

FAMILIE KOE

2019

Gezellige blije koeien met kalveren op het doek .Een hedendaags figuratief schilderij met veel kleur .

NIEUWSGIERIGE KOE MET KALF

NIEUWSGIERIGE KOE MET KALF

2019

Nieuwsgierige koeien met hun kalveren. Een sfeervol kleurrijk schilderij met deze prachtige gezellige dieren welke je vrolijk aankijken en een stukje blijdschap overbrengen. Een figuratief hedendaags stijl van schilderskunst .

BIJ DE PINKEN

BIJ DE PINKEN

2018

Schilderij van koeien getiteld ; " Bij de pinken  " Deze nieuwsgierige koeien met de pinken en hun kalveren kijken je aandoenlijk aan. Een hedendaags figuratief  dierenschilderij waarin de koe centraal staat .Geschilderd in een kleurrijk taferreel welke in het dagelijks leven te aanschouwen is op de boederijen  en landerijen in Nederland. Mooi koeienschilderij als aanvulling in je huiselijke leefomgeving . Vervaardigd door Kunstenares Mir mirthe Kolkman van der Klip .

SCHOTSE HOOGLANDER KLEURRIJK

SCHOTSE HOOGLANDER KLEURRIJK

2019

Groot werk met een prachtige kleurrijke hooglander .Een hedendaagse dierenschilderij waarin De Schotse Hooglander koe centraal staat. Het kunstwerk heeft een breed frame en is geschilderd op linnen Expressief met figuraieve en abstracte verftechnieken welke in dit schilderij zijn toegepast door Kunstenares Mir M.Kolkman van der Klip

BELLEBLAZENDE KOEIEN

BELLEBLAZENDE KOEIEN

2018

Deze twee koeien gezellig zittend buiten in de frisse lucht . Genieten van het plezier wat ze beleven aan het belleblazen samen. Ze hebben wat lekkers bij zich om van te smullen en genieten van de dag. Een hedendaags figuratief schilderij waarin de koeien in het centrum van de belangstelling staan. Vrolijk en sfeervol en inmiddels al aan de muur hangend  op een mooie plek bij een klant thuis .    

BOURGONDISCHE KOE

BOURGONDISCHE KOE

2018

Twee grappige kleurrijke koeien aan de picknick. Lekker bourgondisch smullen en genieten. Het is een hedendaags figuratief schilderij waarin de koe het  centrale onderwerp is en in het middelpunt staat .

VAKANTIEGEVOEL

VAKANTIEGEVOEL

2019

Twee koeien  aan het  pootje baden in hun badpak aan zee. Een echt vakantiegevoel in de zon .Waterpret met de vishnegel en de emmers en de strandbal .Genieten van het buitenleven . En zelfs nog wat visjes gevangen ..... Een kleurrijke grappige hedendaags schilderij waarin de dieren  de koeien de hoofdrol vertolken .

GRAPPIGE KOE

GRAPPIGE KOE

2019

Koeien met een vrolijke kleurrijke grappige uitstraling.Welke de woon of werkruimte volledig kan vullen en  mede sfeervol verlicht . Een hedendaags schilderij van koeien met kalveren  deze dieren zijn samengevoegd in dit kunstwerk. Geschilderd door kunstenares Mir  in een verscheidenheid van verftechnieken . Het schilderij heeft een brede zijkant welke in de kleur is meegeschilderd en waardoor er geen extra lijst nodig is .

WIE LUST ER EEN IJSJE ?

WIE LUST ER EEN IJSJE ?

2019

Koeien op het doek die heerlijk genieten van een ijsje in de zomer. Buiten in de frisse lucht zitten ze samen met zijn tweetjes  bij de ijscar waar een ijsje een heerlijk verkoeling kan zijn met de  hoge zomerse  temperaturen .  De melk van de koe word gebruikt voor de productie voor ijs en zo is de cirkel weer rond. Het is een hedendaags gesigneerd kunstwerk schilderij van kunstenares Mir mirthe kolkman van der Klip, Geschilderd met een verscheidenheid aan verftechnieken in een figuratieve kunststijl . Grappige kleurrijke  gelukkige vrolijke koeien !

PICKNICK KOEIEN

PICKNICK KOEIEN

2017

Twee koeien buiten aan de picknick .Genieten en smullen van al het lekkers in de mand. Zittend in de frisse buitenlucht in het zonnetje. Het is een figuratief dierenschilderij waarin de koeien de hoodfrol hebben en in the spotlight zitten.  

OOSTENRIJKE KOE

OOSTENRIJKE KOE

2019

Leuk sfeervol vrolijk tafereel van 3 koeien met koeienbel .Een hedendaags schilderij met veel kleuren met als basis lichtblauw gemengd als achtergrond.Schilderkunst van deze tijd met veel kleurnuances en waarbij de koeien een bel dragen net als in de bergen in Oostenrijk.Waardoor de uitstraing van het kunstwerk een beetje een vakantiesfeer oproept .De koeien grazen in de wei in het dal in de prachtige natuur en worden sporadisch neer binnen gehaald naar de stal.Hooguit wanneer de winter begint en er geen voedsel zoals gras meer aanwezig is in de wei..Een gezellig koeienschilderij voor de dierenliefhebber die van koeien houd,net als ik.

TORO STIER

TORO STIER

2018

Expressieve abstracte schilderkunst met veel kleuren en mixed media.Een hedendaags schilderij waarin de stier de hoofdrol vertolkt . Een groot doek met linnen als doekmateriaal op een aluminium frame ECHTE eye- cather deze vol kleur geschilderde deze  Torro Bull  Geschilderd door Kunstenares Mir Mirthe Kolkman van der Klip

KOETJES EN KALFJES

KOETJES EN KALFJES

2018

Gezellig koeien die kwebbelen over  "koetjes en kalfjes " Een hedendaags kleurrijk modern schilderij welke geschilderd in een figuratieve stijl van schilderkunst . De koeien  met kalveren samen op een kunstwerk waarin de vrolijkheid de juiste sfeer weergeeft .Een mooi kunstwerk die een vleugje vrolijkheid in de werk of leefomgeving kan toevoegen. Gemaakt door kunstenares Mir Mirthe Kolkman van der Klip .

KLEURRIJK KOEIEN BEELD

KLEURRIJK KOEIEN BEELD

2016

Koeienbeeld beschilderd door de kunstenares Mir  in haar herkenbare kleurrijke figuratieve veezijdige schilderkunst in opdracht te laten maken . Mooie grote blikvanger  zowel voor buiten  als in een ruimte binnen . Prachtigin een entree ruimte .

KALFJES EN KOEIEN

KALFJES EN KOEIEN

2016

Grappige kleurrijke koeien  groepsportret samen met hun kalf . Een hedendaags kunstwerk dierenschilderij welke vervaardigd door Kunstenares mir mirthe Kolkman van der Klip in een figuratieve kunststijl .Mooie aanvulling in je woon of leefomgeving .