Mirthe Kolkman van der Klip is geboren in het jaar 1963

Sinds 2005 is Mirthe actief als Kunstenaar onder de naam ‘Mir’. Als kunstschilder is ze volledig autodidact. Schilderen is voor haar een vorm van ontspanning. Ze gaat dan ook totaal op in het schilderen en vergeet alles om haar heen. De kunst die ze maakt ontstaat vanuit passie, gevoel en emotie.

Een inspiratie bron zijn de gebeurtenissen die uit het leven zijn gegrepen die haar boeien en raken. In haar fantasie geeft ze het vorm en werkt het vervolgens uit op het doek. Haar kleurgebruik is essentieel in haar schilderijen en zijn meestal fel en kleurrijk. Dit typeert haar werk en zorgt er mede voor dat mensen die haar werk zien een glimlach op het gezicht krijgen.

De thema’s waar over ze schildert zijn net als haar jeugd wisselend. In haar collectie vind je gezellige  grappige vrolijke kleurrijke koeien, kippen, oldtimers en renpaarden maar ook abstracte werken. Ze probeert altijd de uitdaging aan te gaan door te variëren in techniekvormen en materialen. Hierbij denk ze altijd ‘out of the box’.